Csirkemáj kabátban

Gyors ebédnek készülhet.

Csirkemáj kabátban



Hozzávalók:
300 g csirkemáj (szív nélkül)
pár szelet sonka vagy bacon
200 g gyors vajastészta, sósan, hajtogatás nélkül, réteslisztből


Elkészítés:

A májakat megtörlöm papírtörlővel.
A vajastésztát kinyújtom 3 mm vastagra. A sonkából vagy baconból teszek egy sort a közepére, erre sorakoztatom szorosan a csirkemájakat. Megsózom. A tésztát ráhajtogatom oldalt és a végeit is. Megfordítom, hogy a hajtások alulra kerüljenek, folpack fóliára helyezem. Ezután a fóliát rátekerem, szépen megformázom, és félórára a hűtőbe teszem. Ha letelt, kiveszem, és éles késsel megcsíkozom, de a tésztát nem vágom át egészen. 200 fokos sütőben pirulásig sütöm, ez kb. 20-30 perc.
Salátával, esetleg krumplival tálalom.
Egy finom változata: a májat fokhagymás tejben pácolom 2 órát mielőtt elkészítem.

1 megjegyzés:

@templatesyard